Ayu..Hakeem..Irdina..Tihany

By: sweet touch from Irdina Nafeesya and Aleefa Tihany

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Monday, 26-Jan-2009 15:32 Email | Share | | Bookmark
I've been tagged..ampun mok nik..berkurun baru nak jawab...

I've been tagged by http://nikinoman.blogspot.com/

1) Tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng'tag" .
- shes in oman now..working there..huhu
-being my partner in crime ms kat MKM
-my junior ms kat SMDAM
-abang dia my senior
-we have same interest ..kan nik kan??
-soo good in teaching..kan teacher kan..
-very secretive..(he he he)
-sgt rapat ngan ayah dia kan..ms duk depan aku dulu sll call ayah dia utk bgtau dah sampai opis..(mcm aku wat kat laki aku hehe)..tp dia wat kat abah dia..
-kali terakhir aku jumpe emm kat a&w Pj last thursday (22/1/09)
-dia dah kurus tp aku belum wauuaauuauaarrggh
(eh lebih seploh dah tu mok nik...hehhe


pict taken Nov 2007..during study visit MTCP poverty Reduction to langkawi..



2)Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara sesuatu pasal diri mereka. (ni lemah aku nih)
- im a mother for 2 kids yang active laa sampai aku sellau laa jerit2
-im a wife for my hakeem and whole life devoted to him (insyaAllah)
-seorang yang mempunyai impian nak kurus (bleh??)
-x suker bila orng yang takde pertimbangan..selfish and orng suka dengki2 nih..apa ko dapat??
-garang..hehe .kalo aku tak kaco korang..korang jgn laa cuba kaco..kang siap ada laa yang amuk..
-suka usik anak2 sampai nangis tp tak suka budak nangis..nnt aku akan cakap' dah jagn nangis bingit telinga ibu'...hehe zalim tak aku??
-im a P.A (personal Assistant) to my hakeem.seriously..kalo aku takde mmg ssh dia..nak igt kan itu nak igtkan ini(sila abaikan ayat tersebut jika anda rasa loya)..ahhaa and he admit it!
-aku susah nak senyum....mmg dr dulu lagi huhu

dah laa jenuh aku nak pk apa lagi...

3) aku nak tag sape?
sape2 je lah yang rasa nak buat..kang aku tag semua orng kang susah plak..so silalah jawab atg ini ye tuan2 dan puan2..


Thursday, 22-Jan-2009 07:00 Email | Share | | Bookmark
I'M BACK!!

huh..sungguh lama tak update..bukan apa tp bz yang teramatsss Dec and Jan nih..My schedule Dec, Jan, Feb full with outstation..naik tensen aku...sian our kids..rite now pon akeem takde g Jepun undergone JICA course..aku laa bersilat ngan budak2..hehe takpe selallu akeem je kena tggl now my turn..tp yang tak best ms akeem nak g Jepun baru2 ni budak2 tak sihat..start with Dina..lepas 2x g klinik br ok..now turn adik..but adik a lil bit eksen skit..tak manja2 sgt..

Dec
15-20 - Meeting di Jakarta.. Letih masa nih..takde masa nak shopping..duit bawak juta2 rupiah..masa last day jek dibagi masa 2 jam nak shopping..errrkk mana cukup..huh...

25-31- Balik kelate..ms nih sambil nyelam minum air..aku kena tgk budak praktikal di kelate, KT dan kemamang! aku amik kesempatan bercoti2, berlibur, with my kids and my other half..

Jan
Happy New Year and salam Maal Hijrah..Bila cakap pasai resolution..emm banyak ..takpelah tak perlu dah direveal di sini..alhamdulillah dengan apa yang ada and we will strive hard for our future..InsyaAllah...

Btw aku agak bengang with ...or so called Penilai Pertama (bukan pasai PEnilaian Prestasi)...aku dah bg tau awai2 aku tak bleh outstation dari tarikh sekian ke tarikh sekain coz my hubby will not around..and anak2 aku takde orang nak jaga belah malam.. siang hari ok diorng tak cari ibu or abah dioang sebab dah memahami kerjaya ibu abah dia nih..tp malam nak tdo mesti ada at least salah sorang..tup2 ms aku kat teluk Intan outstation ari tu..she called me and said that we have to go to JB 2nd feb till 6th feb...What the H**L!!!!!..did i told u?? please exclude me for only 1 months..aku geram sgt...aku cakap anak² aku takde orang nak jaga..tp being as selfish..dia cakap u suh laa nenek dia datang jaga..suka ati dia jek cakap macam tu...apa igt aku nih jenis suka menyussahkan mak bapak (termasuk my mertua) ke?? I told her i need to discuss with my hubby sbb ms tu hubby aku still kat japan.. then she said again..esok u datang buat arahan perjalanan..again dang!!!!!!!!!!!!!!! What the H**L..being as Saya yang menurut perintah ikut je laa...then sampai rmh bincang with akeem and he asked mak (M.I.L)..kebetulan mak nak datang utk kendiri akeem's cousin, mak sanggup bawak irdina ngan tihany balik kb...maka jadinya kitarong kena carik tiket flight utk bawak balik budak2 ni ke kl including my maid..sib baik laa uncle tony (Air asia) murah..Gilo kan ?? so i'll be back from JB on 6th feb and akeem will touch down bumi Malaysia bertuah ni on 7th and kitorng balik Kb on 8th and fly back to kL on 9th?? gilo tak keja aku?? bukan aku yang gilaa tp orng atas aku tak pk mslh orng lain...utk pengetahuan korang semua outstation 2-6 tu bukan penting sgt pon ..bukan tak leh delay pon..tp she have her hidden agenda..tak perlulah aku reveal kat sini..Hanya Allah yang Maha Mengetahui..Aku tak doa yang buruk2 untuk dia..tp aku doa apa yang aku buat adalah terbaik untuk aku, akeem and anak²...eii dah abis sesi lepas geram....

gambar2 byk tp laptop akeem bawak ..so takleh nak upload..mana yang ada jek laa..huhu




ms bercuti di kelate..g pantai tok bali with Hj Awang's Clan


(OTW KB-KT singgah makan di pantai apa ntah..tihany suh amik gmbr goat)


haha in front of our chalet at sutra beach kt






(our nephew..anak adik akeem)


Sutra beach resort KT








(abaikan aku yang gemuk...huhu)











gendang besar kat awana kijal


Saturday, 6-Dec-2008 16:27 Email | Share | | Bookmark
New Update!!

 
 
 
View all 11 photos...
Update! Update!..hehe im soooo in love with my new gadget...tak abis godek agi..beginner laa katakan..hehe..salam aidiladha from us...ayu, hakeem, irdina and tihany.. we're not going back to kb for aidiladha since i hv to settle few things and will go back during Christmas eve..btw..im facebooking now..more piccas in facebook..hehe..


















Sunday, 12-Oct-2008 12:35 Email | Share | | Bookmark
Finally Update Jua!!!




tgklah anak dara aku duduk..agak sopankan??


Teruk sungguh kan..lama giler tak update..sibuk sebenarnya..meh nak summarize sepanjang bulan 7-10 nih hihi:

Bulan 7:
Sibuk pindah rumah.. Penatnya Tuhan aje yang tau..rmh lama dari apartment tingkat 7 perrgh agak haru laa nak punggah all those things..antara yang paling sukar nak hangkut adalah meja makan marble..berat satu hal dah tu fragile..pastu kemas rmh baru plak..hmmm macam mana la nak hapdate..kerja2 opis lagi kan..
P/S: bulan ni gak kitorng broke!! Hehe byk benda nak setel

Bulan 8:
Sibuk kemas rmh baru..banyak benda baru kena beli sbb rmh dulu kecik aje..rmh skang pun kecik gak tp ada kena tambah situ sini..Credit to my maid laa sbb dia yang byk setel2 kan barang2 ..huhu nak harapkan aku sorang bertahun laa nak siap…bagus2.. and this month oso me myself turn into late 20s..hepi besday to me..hmmm my wishlist: (if my akeem read this, pls take note ye !!)

1. Toyota caldina…. Erkk buley????
2. DSLR-canon eos heheh

Opss bulan 8 jugak my myself and akeem g ke Bandung again!! Hehhe shopping baju raya..mmg shopping abis sbb gambar pon tak amik okeyy!! Haha budak2 kitorng tak bawak..hntr diorng ke kb..hehe sekali sekala us nak honeymoon berdua kan…

Bulan 9:
Selamat Berpuasa u all…lambat kan..sibuklaaa ngan kerja2 opis..Bulan ni gak ada makhluk mana laa langgor Perdana Akeem..me myself yang sememangnya bawak perdana tu g opis..ms nak balik tup2 tgk kemek dan tersagat..huhu..sian keta akeem..sori laa..mmg la kena sumpah seranah sape yang langgor!!

Bulan 10
Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin …tahun ni turn KL dulu..2nd raya baru kelik kelate..convoy with my in laws..first raya makan2 kat rmh then trus ke melaka..balik malam tdo penat kenyang..raya ke2 balik kb..sampai dah malam..raya ke3 open house rmh my parents..raya ke4 open house rmh my in laws..raya ke5 rehat..ke 6 balik KL dah..hmm tahun ni lah raya paling so-so sbb tak g mana pn..anak2 aku pakai lawa2 duk umah okey..masing2 batuk and demam..itu saja laporan dari saya


adik-kakak


me myself ngan my maid

akeem and his cousin..semua tinggi2 melangit!!

with hakeem cousin

my sis ngan her niece and nephew

my daddy cool and all my siblings berserta irdina yang sungguh sopan gayanya dan kepala adam ahahha


haa ni ms nak balik kl..tgkla tihany buat lawak guna sepit dia..




Opsss sebelum terlupa:

Saya ingin menjemput semua kawan2 ke open house rmh saya di 865, kg sungai kayu ara, 47400 petaling jaya pada 18 oktober..kedatangan anda amat dialukan…


Gmbr a bit blur sbb my hubby guna video cam utk amik gmbr buley?? ni nak DSLR ni huahahuaua


Thursday, 12-Jun-2008 03:02 Email | Share | | Bookmark
Sape Tak Terasa Minyak Naik?? Angkat Kaki!

Lama giler tak hapdate..Busy weh..Bukan busy skit2..memang buzy..huhu..kat opis langsung tak sempat nak update..kat umah sibuk kemas2 barang nak pindah..opsss we're getting move soon! catcha later ya..tggu masuk rmh br leh announce!

Cerita 1: Minyak Naik
Fuhhh berpeluh laa gak citer pasal minyak naik naik..bukan naik skit2 naik yang melamfau lah bagi aku yang makan gaji nih..skang nih kuda myvi aku full tank RM108. Kuda husband aku lagi la melampau2..full tank RM172 u all!!! Pening! ..jadi menyahut seruan kerajaan yang mau berjimat ceremat nih..maka kitrng tukar keta..dia bawak myviku g putrajaya aku bawak kuda dia g keje..so ringan lah skit beban kitorng..sbb dari rumah aku ke opsi hanya melalui 3 bijik trafic light je..dekat skit..maka ringanlah skkit nak buh minyak kuda dia.. haru btol laa..nih dah pindah naih tak tau mcm mana? Hubby aku dah survey2 dah agensi² atau kementerian yang area2 kl atau damansara..so people out there yang ada kekosongan post M4* sila lah inform aku...

Cerita 2: Pasai Bintang² Hati Saya
Citer pasai anak²..kakak very understanding..dah tak ngamuk2 mcm dulu..bila cakap skit dia dah paham..dah tak minum botol and diapersfree..jimat ibu..hehhee susu pun dah kurang..makan nasik aand more to makan pa yang ktiorng makan..susu time nak tidur malam jer..alhamduilillah..tp yang paling tak tahan time bergaduh ngan adik..perrgghh adik nih boleh tahan gak ganazzzzzzzz...kakak suka babab adik..adik suka gigit kakak..gigit lah buakn gigit cinta sayang nih..gigit mmg gigit lah..dia gigit aku ari tuh mmg lebam lah...adeehh laa

Cerita3: Percutian di langkawi[/b]
Aritu my hubby ada meeting di langkawi. Bijak tol SPA wat meetingkat langkawi time cuti sekolah..bijak2.so apa lagi aku nih pantang skit dgr langkawi nih nak itut..since dah leh g ngan keta..hangkut semua..ngan maid skali sbb nak tolong jaga budak maklumla ibu nak shopping barang rmh nih..hehe kopak la gak since beli pinggan mangkuk nak masuk umah baru nih...huhuuuuuuh

Cerita 4: My Daily Work..
Hmm bz u know ..research aku tak setel2 lagi..skit je lagi nak siap..yieehhaaa...pastu sibuk marking exam paper student and baca proposal student2 nih...adeeh naik juling..

Cerita 5: Caca Merba
wedding cuz hubby yang bulan 3 tuh ..side laki end of may baru nih..buat kat dewan kat shah alam..hmm gmr nnt aku letak..tak amik gmr ari tuh sbb jd ushhrette..
my beloved umi g london for 2 months++..hmm hajat di hati nak kirim tudung tie -rack..menambahkan bilangan tie rack yang dah ada dalam gobok aku tuh.heheh murah tuh compared kat sini..dah la jauh kalo nak beli kat sini..
and last but not least..im prouldly annouce here that I'M FAT!!! so kalo jumpe aku tuh tgk ala2 bulat cam doraemon tuh..harap maklum. sekian



Have u read this novel? it is really² great! believe me..grab this book in the nearest bookstore and u'll love into "ayat-ayat cinta'. Tak sabar nak tgk movie dia..mana nak cari dvd nih?? mayb have to put into wishlist to bandung somewhere in august..hehehe


and tara..this is my version of 'ayat-ayat cinta'


** Br je dapat memo kena g langkawi for MEETING tp kena g ngan bos! berita baik or buruk??..huhuu off again to langkawi 18-20 June


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net